Wie ben ik?                                                                                            portret_titia


Titia Smulders (gediplomeerd docent en lifecoach), geboren in 1956 en werkzaam geweest in het onderwijs en de hulpverlening. Mijn ‘levensloop’ op werkgebied kenmerkt zich door persoonlijke groei/ontwikkeling, goede/foute keuzes en werken met/voor mensen.
Als docent Frans in het voortgezet onderwijs werd ik al snel gegrepen door de jongeren.
Naast het lesgeven ging ik me in toenemende mate richten op leerlingbegeleiding. Ik hield me bezig met ondersteuning op psychosociaal gebied en met het aanleren van studievaardigheden. Na ruim 12 jaar ervoer ik geen groeimogelijkheden meer. Ik maakte de overstap naar een project voor voortijdig schoolverlaters waardoor ik ook ervaring opdeed in de hulpverlening. In de loop der tijd ben ik mij gaan specialiseren in het werken met mensen met ADHD en/of een stoornis in het autistisch spectrum.

7 Jaar later wilde ik mijn horizon verbreden en was ik in de gelegenheid een droom waar te maken: Ik heb een onvergetelijk half jaar in Ecuador beleefd. Na mijn terugkeer naar Nederland ben ik blijven werken op het gebied van onderwijs en hulpverlening. In 2007 besloot ik voor mezelf te beginnen. Het resultaat van deze keuze is Quipana.